ASBH Masterclass – Vanja Černjul ASC HFS

NovostiComments Off on ASBH Masterclass – Vanja Černjul ASC HFS

Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH je organizovala Masterclass sa proslavljenim direktorom fotografije članom ASC i HFS-a Vanjom Černjulom 21.12.2020. u 20 online na YT kanalu ASBH

Modratori su bili Eldar Emrić i Erol Zubčević.

Vanja Černjul nagrađivani direktor fotografije rodjen je u Zagrebu, njegov je rad u svijetu kinematografije je cijenjen te je jedan od najtraženijih i najboljih direktora fotografije u Americi, u kojoj živi zadnjih 26 godina. Kao direktor fotografije radio je na serijama ’30 Rock’ i ‘Nurse Jackie’, Netflixovih ‘Orange is new Black’ i ‘Marco Polo’, kao i HBO-ovih ‘Bored to Death’ i ‘The Deuce’.

U New Yorku živi od 1995. Zavrsio je Tisch Graduate School of the Arts.

Snimio je veliki broj dugometražnih filmova i brojne televizijske serije. Osvojio je nagradu Društva američkih snimatelja ASC (American Society of Cinematographers) za najbolju fotografiju za seriju ‘Marco Polo’, i dvije nominacije za Emmy za serije ’30 Rock’ i ‘Nurse Jackie’ Snimio je i hrvatske filmove ‘Majka asfalta’, ‘Majstori’ i ‘Ćaća’ Dalibora Matanića, za koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolju kameru na festivalu u Puli 2011. godine.

Svoje prve snimateljske korake poslije završene zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti napravio je radeći na dokumentarcima i kao ratni reporter. Njegova televizijska karijera počela je snimanjem pilota za seriju ‘Uglly Betty’, a nakon toga počinje snimati televizijske koje su u to vrijeme postale visokobudžetne i kvalitetne poput holivudskih filmova.

Copyright © 2019-2024 I Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini. Developed by Visualis.